Blauwe vaten op illegaal schip blijken vol met water te zitten

LELYSTAD • Ma 25 april 2022 | 10:46 • Maandag 25 april 2022 | 10:46

In de dertig blauwe vaten die afgelopen vrijdag in beslag zijn genomen in Lelystad blijkt geen gevaarlijke vloeistof te zitten, maar water. Dat meldt Waterschap Zuiderzeeland. De vaten stonden op een illegaal afgemeerd schip, dat lag in de insteekhaven aan de Betonstraat op industrieterrein Oostervaart.

Omdat het onbekend was wat er in de vaten zat, werden oliewerende schermen geplaatst rondom het schip om te voorkomen dat het oppervlaktewater vervuild zou raken. Ook werd het schip goed vastgelegd en een gespecialiseerd bedrijf deed onderzoek naar de vloeistof in de tonnen.

De eigenaar van het schip heeft zich zaterdag zelf gemeld bij het waterschap. Volgens het waterschap had de man het oude schip gekocht en was hij er mee naar Lelystad gevaren om hem op te knappen. Woordvoerder Johan Pieters: "De vaten zaten vol met water en hebben gediend als ballast voor het schip, zodat de schroef voldoende in het water ligt."

Omdat het schip op een illegale afmeerplaats ligt, is de eigenaar gesommeerd het schip weg te halen. De schermen worden maandag verwijderd. Het is volgens het waterschap nog niet bekend wie de kosten van de schermen en het onderzoek gaat betalen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel