Spandoek tegen komst wooncomplex 300 arbeidsmigranten

DRONTEN • Ma 2 mei 2022 | 22:57 • Maandag 2 mei 2022 | 22:57

Omwonenden van de Roodbeenweg in Dronten hebben een spandoek geplaatst tegen de komst van een groot wooncomplex voor 300 arbeidsmigranten. Op het doek staat 'Arbeidsmigranten oké, Megakamp nee'.

Zij vrezen dat de gemeente binnenkort een vergunning zal verlenen aan ondernemer Eric Daniëls om aan de Roodbeenweg nieuwe gebouwen neer te zetten om ruim 230 arbeidsmigranten te herbergen. Volgens de huidige vergunningen mogen daar al ruim 60 migranten verblijven. Een maand geleden veegde de rechter bezwaren daartegen nog van tafel. De 31 arbeidsmigranten die er al wonen, mogen daar voorlopig blijven.

De buurt is bang voor verkeersoverlast en vindt het totale aantal arbeidsmigranten van 300 te massaal. Theo Weesepoel: "Die massaliteit zien we niet zitten. Verder was er helemaal geen participatie vanuit de initiatiefnemer, helemaal niks. Zelfs de gemeente heeft gezegd dat hij wel heeft geprobeerd te participeren, maar het verdient niet de schoonheidsprijs."

Initiatiefnemer Eric Daniëls wil niet voor camera of microfoon reageren. Wel laat hij de redactie weten alle belanghebbende buren bezocht te hebben en te hebben geïnformeerd over de activiteiten. En volgens Daniëls zal er geen probleem zijn wat betreft verkeersoverlast.

De plannen voor een wooncomplex spelen al een jaar. Omwonenden hopen dat de nieuw gekozen gemeenteraad zich nu samen met het nieuwe college duidelijk keert tegen het plan van ondernemer Eric Daniëls.

Reactie gemeente Dronten
De gemeente Dronten laat in een reactie weten dat op dit moment wordt gekeken naar de huisvestingsplannen. Nadat eerdere plannen zijn afgewezen is er een gewijzigde aanvraag ingediend. ''Het is nu aan het college van burgemeester en wethouders om op basis van alle argumenten en feiten een advies voor te bereiden zodat de gemeenteraad binnenkort een besluit kan nemen.''

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel