Renovatie zwembad De Alk valt nog duurder uit

BIDDINGHUIZEN • Do 12 mei 2022 | 13:10 • Donderdag 12 mei 2022 | 13:10

Een eventuele opknapbeurt van zwembad De Alk in Biddinghuizen valt door het wereldwijde grondstoffentekort en de problemen in de bouwsector nog duurder uit dan eerder werd geraamd. Het college van B en W van Dronten meldt dat het nu gaat om 1,3 tot 2,5 miljoen euro, afhankelijk van welk plan wordt uitgevoerd.

De gemeenteraad ging aanvankelijk uit van 660.000 euro. In april 2020 werd dat al bijgesteld naar tussen de 1,2 en 2 miljoen euro. In de nieuwste ramingen heeft de gemeente ook laten onderzoeken wat het kost als De Alk helemaal zou verdwijnen. De verwijdering van alle gebouwen, bassins en leidingen en het 'netjes' afwerken van de grond wordt geraamd op 550.000 euro.

Het plan voor de renovatie van De Alk komt van Dorpsbelangen Biddinghuizen. De provincie wilde daarvoor geen geld beschikbaar stellen, waarop de gemeenteraad de renovatie wilde koppelen aan die van De Abelen in Swifterbant. De plannen voor die renovatie moeten nog worden beoordeeld. Het college wil de twee renovaties daarom pas in juli met de gemeenteraad bespreken. Voor de aanbesteding wil het college dan ook wachten tot de bouwmarkt weer wat rustiger is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel