Stadscompliment voor Lia van Vliet

LELYSTAD • Za 14 mei 2022 | 12:53 • Zaterdag 14 mei 2022 | 12:53

Lia van Vliet heeft vrijdag het Stadscompliment van Lelystad gekregen. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Mieke Baltus. Baltus prees Van Vliet voor haar jarenlange inzet voor de Lelystadse samenleving.

Het Stadscompliment is een gemeentelijke onderscheiding die wordt uitgereikt als blijk van waardering voor personen en organisaties die zich inzetten voor de Lelystadse gemeenschap.

Van Vliet krijgt haar onderscheiding voor haar werk als secretaris van de Cliëntenraad Sociaal Domein. Ook was ze werkzaam in de wijkraad van Lelystad Haven. Op dit moment zet ze zich nog actief in voor mensen met een beperking en organiseert ze lotgenotenbijeenkomsten voor mensen met Multiple Sclerose.

Oog voor kwetsbare mensen
"Lia haar hart ligt echt bij het sociaal domein", zegt burgermeester Mieke Baltus. "Ze heeft altijd oog voor kwetsbare mensen in de samenleving en ze vindt dan ook dat iedereen mee moet kunnen doen". In 2010 werd Van Vliet ook al benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Het Stadscompliment bestaat sinds 2018 en is één van de vijf onderscheidingen die de gemeente Lelystad heeft. Andere prijzen zijn het Ereburgerschap, de Cornelis Lelypenning en de Stadhuispenning. Eerdere ontvangers van het Stadscompliment zijn bijvoorbeeld de organisatoren van de dichtersdag en meerdere Lelystedelingen die hulp boden na een dodelijk ongeluk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel