Landbouwers vrezen jaren extra voor terugverdienen zonnepanelen

LUTTELGEEST • Vr 20 mei 2022 | 17:23 • Vrijdag 20 mei 2022 | 17:23

Landbouwers in Luttelgeest vrezen dat het drie tot vier jaar langer zal duren voordat ze hun aangeschafte zonnepanelen kunnen terugverdienen. Omdat uitbreiding van het elektriciteitsnet is vertraagd, kunnen ze geen stroom terugleveren.

Netbeheerder Liander maakte donderdag bekend dat de aanleg niet sneller kan door een tekort aan technici en materiaal. Bloembollenkweker Hendrik Jan de Roos investeerde twee jaar geleden 125.000 euro in 500 zonnepanelen. Begroot was om de investering terug te verdienen in acht jaar tijd. "Dat wordt eerder 11, 12 jaar. Ik vraag me af waar we mee bezig zijn. We worden overal gestimuleerd om te verduurzamen. Maar zoals er nu met ons omgegaan wordt, dat is heel gek."

Ook pootaardappelteler René den Dekker investeerde veel geld, een ton. Stroom terugleveren heeft nog niks opgeleverd. "Heel erg balen. Zeker omdat je iets wil doen. Alleen werkt het niet omdat een andere organisatie niet meewerkt."

Eerder toonde voorzitter Kees van der Sar van ondernemersvereniging BV Noordoostpolder zich al bezorgd over de vertraagde uitbreiding van het elektriciteitsnet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel