Buurtbus op komst in Dronten, lijn 146 vaker langs hogeschool

DRONTEN • Wo 25 mei 2022 | 13:21 • Woensdag 25 mei 2022 | 13:21

Dronten krijgt vanaf december 2023 een buurtbus. Ook rijdt buslijn 146 over anderhalf jaar van het treinstation naar de Aeres Hogeschool. Het is een oplossing voor het verdwijnen van buslijnen 21 en 22, laat wethouder Peter van Bergen aan de gemeenteraad van Dronten weten. De veranderingen vallen onder de nieuwe busconcessie met vervoerder EBS.

De provincie besloot eerder om buslijn 21 en 22 dit jaar nog in de benen te houden. Ook in 2023 kunnen de stadsbussen nog blijven rijden, zegt de gemeente Dronten. De voorgenomen veranderingen gaan vanaf december volgend jaar in: dan neemt EBS het busvervoer in de regio over van Connexxion. Alle bussen van lijn 146 gaan vanaf dan overdag langs de Aeres Hogeschool, twee buurtbussen rijden door de wijken.

Dienstregeling
Vrijwilligers gaan de buurtbusdienst verzorgen, is de bedoeling. Zij voeren een vaste dienstregeling uit, waarvoor haltes worden aangelegd in de wijken in Dronten. EBS levert de bussen en begeleidt de vrijwilligers, de chauffeurs vallen onder een buurtbusvereniging. Deze vereniging en EBS hebben de mogelijkheid om het vervoer bij te sturen als dat nodig blijkt te zijn. Volgens de gemeente zijn de uitvoeringskosten voor de buurtbus laag waardoor het ook mogelijk is om vervoer in de avond en in het weekend te verzorgen.

Advies
Een adviesbureau bedacht de alternatieven voor het openbaar vervoer in Dronten. Dat gebeurde in opdracht van de provincie. Zo werd gesproken met onder meer de ouderenbonden, De Meerpaal, Aeres Hogeschool, Connexxion en taxibedrijf Witteveen. Met de komst van de buurtbus krijgen inwoners van Dronten-West en het Golfpark ook de beschikking over openbaar vervoer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel