Markante discotheek Chez Marknesse gooit dit najaar deuren toch weer open

MARKNESSE • Za 28 mei 2022 | 14:27 • Zaterdag 28 mei 2022 | 14:27

Twee jaar geleden ging er een schok door de Noordoostpolder. Na veertig jaar zou discotheek Chez Marknesse de deuren voorgoed sluiten. Volgens eigenaar Louw Mulders was er geen behoefte meer aan een discotheek. Daar komt hij nu op terug: in oktober gooit hij de deuren weer open.

In De Stentor legt Mulders uit dat hij 'zijn discotheek' nu twee jaar te koop heeft staan, maar dat een serieuze koper zich niet gemeld heeft. Ondertussen moeten de vaste lasten wel gewoon betaald worden. Dat begint inmiddels een probleem te worden. Door de discotheek weer te openen, verwacht Mulders weer inkomsten te genereren.

'Probleem is er nog steeds'
Terug naar twee jaar geleden. Mulders maakt bekend dat hij overweegt Chez te sluiten. In zijn ogen is er geen vraag meer naar de discotheek, de bezoekersaantallen lopen al jaren terug. Alleen de EU-avonden trekken nog volle zalen. Men name arbeidsmigranten komen af op de dansavonden waarbij vooral Oost-Europese dj's draaien.

De opmars van festivals is volgens Mulders een belangrijke oorzaak van de terugloop in discotheken. "Festivals kosten een paar honderd euro per weekend. Dan gaan jongeren het weekend daarna niet naar een discotheek, maar eerder naar een keet", zei hij destijds. Dat hij de deuren nu weer opent, heeft niets te maken met het gebrek aan festivals. Immers, nu de coronapandemie onder controle is, zijn er weer volop festivals. Daarmee is het 'probleem' van Chez dus niet opgelost. Hij is daarom van plan vanaf oktober, als het festivalseizoen voorbij is, de zaak weer te openen.

Vanaf oktober weer feest
De afgelopen twee jaar heeft Louw Mulders naar een koper gezocht voor de discotheek en bijbehorende terreinen. Volgens de makelaar krijg je voor de gevraagde 2 miljoen euro niet alleen de discotheek in handen, maar vooral veel mogelijkheden: in overleg met de gemeente zou de omgeving namelijk opnieuw ingericht kunnen worden.

Mulders wil daar niet langer werkloos op wachten. Tegen De Stentor zegt hij dat het gesloten houden van Chez ook geld kost. Mocht zich in de tussentijd alsnog een koper melden, dan kunnen de plannen nog anders worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel