Schaap in april doodgebeten door wolf

CREIL • Wo 1 juni 2022 | 15:54 • Woensdag 1 juni 2022 | 15:54

Een wolf heeft in april in Creil een schaap doodgebeten. Dat bevestigt organisatie BIJ12 na DNA-onderzoek. Het gaat om een schaap dat op 23 april gevonden werd.

De organisatie is ook nog bezig met onderzoek naar schapen die in mei doodgebeten zijn in Bant. Daar zou over ongeveer een maand uitsluitsel over moeten komen.

Als een schaap door een roofdier doorgebeten wordt, wordt door een onafhankelijk persoon gekeken welk roofdier het was, legde Christian Jansen van BIJ12 eerder uit. "Die inspecteert de bijtwonden en zoekt naar sporen van pootafdrukken, haren en drollen." Ook wordt er gezocht naar DNA van het roofdier.

De onderzoeksresultaten gaan vervolgens naar de Wageningen Universiteit. Deze stelt daarna vast om welke diersoort het gaat. In een tussenrapportage later deze maand moet ook bekend worden of de wolf in Creil een mannetje of vrouwtje was en welke route de wolf heeft afgelegd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel