CDA Urk vindt interim-wethouder voor nieuw college

URK • Do 2 juni 2022 | 20:06 • Donderdag 2 juni 2022 | 20:06

Engbert van Esch uit Oosterwolde in Friesland wordt de tijdelijk wethouder voor het CDA op Urk. Dat heeft de fractie donderdagavond bekend gemaakt.

De interim-wethouder was nodig omdat de beoogde wethouder Willem Foppen nog niet geïnstalleerd kon worden vanwege een onderzoek naar mogelijke belangenverstrengeling. Hij is eigenaar van een bedrijf in juridische dienstverlening. Als hij in het gemeentebestuur plaatsneemt zou dat conflicterende situaties kunnen opleveren. Foppen is nog wel kandidaat voor de functie van wethouder, maar hij moet eerst afstand doen van zijn bedrijf voordat hij de functie kan aannemen. De verwachting is dat hij in september alsnog aantreedt.

Engbert van Esch heeft twaalf jaar in de gemeenteraad van Ooststellingwerf gezeten en was er daarna nog twaalf jaar wethouder. Voor die tijd was hij manager bij een groot uitzendbureau. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen.

In een persbericht van het CDA Urk laat Van Esch weten graag bij te willen dragen aan de uitvoering van het coalitieakkoord: "Al met al heb ik ruim 25 jaar lokale democratie mogen dienen. Ik stel mijn ervaring graag ten dienste van de gemeenschap op Urk. Ik mag dat doen in een mooi team van B&W en in samenwerking met de gehele gemeenteraad. Er ligt een mooi coalitieakkoord wat een prima basis is om Urk verder te brengen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel