Duizenden kampeerders zetten tent op voor Opwekking

BIDDINGHUIZEN • Vr 3 juni 2022 | 9:07 • Vrijdag 3 juni 2022 | 9:07

De camping van pinksterconferentie Opwekking krijgt dit jaar zo'n 19.000 kampeerders op bezoek. Zij slapen van vrijdag tot en met maandag in een tent, camper of caravan op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen.

Het kampeerterrein van Opwekking ging vrijdag om 09.00 uur open. Tientallen kampeerders stonden met tent, camper of caravan voor de poort te wachten. Ze zijn blij dat de pinksterconferentie na twee jaar corona weer kan plaatsvinden. "Feest!", lacht een bezoekster. "Het mag weer en het kan weer. Samen genieten en samen God zoeken." Zij gaat samen met een paar andere vrouwen kamperen in een felgekleurde camper. "Die hebben we speciaal voor Opwekking gehuurd."

Tijdens Opwekking zijn er kerkdiensten, seminars, gebedsmomenten en samenzang. Het evenement is sinds twee jaar corona weer fysiek en dus in de openlucht. De bezoekers hopen dat het droog blijft. "Ik hoop op zegen en niet op regen", lacht een vrouw uit Capelle aan de IJssel. "Ik hoop op zon en toch ook de liefdevolle nabijheid van God die ik ervaren mag."

Normaal gesproken kwamen elke Pinksteren zo'n 60.000 à 65.000 bezoekers naar het evenement in Biddinghuizen. Dit jaar verwacht directeur Ruben Flach zo'n 45.000 à 50.000 bezoekers te verwelkomen tussen vrijdag en maandag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel