Verdachte Peter V. blijft langer vast, meer aangiftes van ontucht

ALMERE • Wo 8 juni 2022 | 12:40 • Woensdag 8 juni 2022 | 12:40

Peter V. uit Almere blijft in ieder geval tot medio augustus in de cel. Het gevaar dat de oud-directeur van Stichting Kanjer Wens in Almere opnieuw de fout in gaat is sterk aanwezig, zei de rechter woensdag in de rechtbank in Lelystad.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft de 54-jarige man ontucht gepleegd met drie jongens van negen jaar oud. Ook zou er ontucht zijn gepleegd met een jongen van twaalf. Hierbij zou ook het lichaam zijn binnengedrongen van het kind. Verder zou V. van een jongen van dertien jaar oud kinderporno hebben gemaakt. Naar 75 in beslag genomen gegevensdragers van de verdachte wordt nog onderzoek gedaan. De officier van justitie zegt dat er nog meer aangiftes zijn binnengekomen en die worden nog onderzocht.

V. was woensdag aanwezig in de rechtbank in Lelystad voor de eerste voorbereidende zitting. Hij vertelde de rechter geëmotioneerd dat hij graag naar huis wil om voor zijn vrouw te zorgen. Peter V. vindt dat er een hetze ontstaat en dat er valse aangiften zijn gedaan. Volgens zijn advocate zou het OM er alles aan willen doen om hem vast te houden, terwijl hij zich naar eigen zeggen aan alle voorwaarden heeft gehouden.

Op 18 augustus volgt een regiezitting in deze zaak. Dan wordt ook bekend wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld.

Verdachte zit sinds februari vast
Peter V. zit sinds 23 februari vast voor ontucht met minderjarige jongens. Die ontucht zou onder meer hebben plaatsgevonden bij Kanjer Wens Nederland. Deze Almeerse stichting vervulde wensen en organiseerde dagjes uit voor chronisch of ernstig zieke kinderen. De stichting is naar aanleiding van de zaak ontbonden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel