Zoon van ontuchtverdachte Peter V. wordt niet vervolgd, onvoldoende bewijs

ALMERE • Do 4 april 2024 | 12:32 • Donderdag 4 april 2024 | 12:32

De tweede verdachte in de ontuchtzaak rond Almeerder Peter V. wordt niet vervolgd. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is daartoe besloten, omdat er niet genoeg bewijs tegen deze verdachte is.

Op basis van meerdere bronnen heeft Omroep Flevoland eerder gemeld dat de verdachte de zoon van hoofdverdachte Peter V. is. De politie heeft alleen bevestigd dat het om een kennis ging. Het OM heeft nooit iets willen zeggen over de relatie tussen beide verdachten.

Volgens het OM is het besluit om niet te vervolgen genomen na afstemming met een slachtoffer in de zaak en met diens ouders.

Misbruik 13 jongens
Almeerder Peter V. was directeur van de stichting Kanjer Wens die wensen liet uitkomen van ernstig zieke kinderen. V werd eind vorig jaar veroordeeld tot 9 jaar cel voor het misbruiken van 13 minderjarige jongens. Met de meesten van hen was hij door het werk van zijn stichting in contact gekomen.

Tijdens het onderzoek in de zaak werd in maart 2022 ook een destijds 20-jarige Almeerder aangehouden. Hij werd op dat moment ook verdacht van seksueel misbruik.

Eén aangifte
Het OM laat nu weten dat in die zaak ging om één slachtoffer. De tweede verdachte zou betrokken zijn geweest bij een misdrijf tegen dit slachtoffer van hoofdverdachte Peter V. De zoon werd destijds aangehouden, maar heeft nooit vastgezeten.

Peter V. is overigens in beroep gegaan tegen zijn veroordeling. Deze zaak loopt nog bij het gerechtshof in Leeuwarden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel