Onderzoek naar ontuchtzaak Kanjer Wens levert tweede verdachte op

ALMERE • Wo 2 maart 2022 | 17:14 • Woensdag 2 maart 2022 | 17:14

De politie heeft woensdag een tweede verdachte aangehouden naar aanleiding van de ontuchtzaak rond de Almeerse Stichting Kanjer Wens Nederland. Het gaat om een 20-jarige man uit Almere. Hij wordt verdacht van seksueel misbruik en is volgens de politie verhoord. Eerder werd de 54-jarige oud-directeur van de stichting, Peter V. opnieuw aangehouden op verdenking van ontucht met minderjarigen.

Volgens een woordvoerder van de politie kennen de twee verdachten elkaar. De 20-jarige Almeerder heeft in het verleden gewerkt voor de stichting, die dagjes uit organiseert voor chronisch of ernstig zieke kinderen. De politiewoordvoerder benadrukt dat de aanklacht tegen hem niet in verband staat met Kanjer Wens Nederland. Waar en wanneer de ontucht wel plaatsgevonden zou hebben en wat de relatie tussen de twee is, willen de politie en het Openbaar Ministerie niet zeggen. De advocaat van de Almeerder meldt dat haar cliënt na het verhoor is vrijgelaten. Ze wil geen vragen over de zaak beantwoorden.

Meerdere aangiftes
Zedenrechercheurs onderzoeken nu meerdere aangiftes tegen de oud-directeur. Hij werd vorige week voor de derde keer aangehouden omdat hij door de rechtbank opgelegde voorwaarden had geschonden. Peter V. mocht onder strenge voorwaarden zijn proces in vrijheid afwachten. Hij mocht bijvoorbeeld geen contact hebben met minderjarigen. Maar dat gebeurde toch, tijdens een voetbalwedstrijd in het bijzijn van andere volwassenen.

De rechercheurs kijken niet alleen naar recente meldingen en aangiftes, zij onderzoeken ook een aantal aangiftes die eerder zijn gedaan en voortkomen uit het sociale netwerk van verdachte Peter V. en de Stichting Kanjer Wens. Op meerdere plaatsen zijn huiszoekingen gedaan en zijn telefoons en computers in beslag genomen. De politie heeft niet bekend gemaakt wat daarop is te zien.

Het bestuur van Kanjer Wens Nederland had naar aanleiding van de berichtgeving rond Peter V. besloten om de stichting op te heffen en de activiteiten te staken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel