Ontuchtverdachte Peter V. opnieuw aangehouden

ALMERE • Wo 23 februari 2022 | 11:37 • Woensdag 23 februari 2022 | 11:37

Peter V. uit Almere, die wordt verdacht van ontucht met minderjarige jongens, is woensdag opnieuw aangehouden. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Volgens het OM heeft de 54-jarige Almeerder zich niet aan de voorwaarden gehouden die de rechtbank hem eerder had opgelegd.

Eerder deze maand werd bekend dat de Almeerder verdacht wordt van ontucht met meerdere minderjarige jongens. Dat zou gebeurd zijn bij Kanjer Wens Nederland, waar Peter V. de directeur van was. In het lopende onderzoek kwam ook een eerdere zedenzaak aan het licht, waarbij de man mogelijk betrokken was. Dit incident zou hebben plaatsgevonden voordat de Almeerder bij Kanjer Wens Nederland actief was. Ook bij dit voorval was het slachtoffer een minderjarige jongen.

Naar aanleiding van die berichtgeving bij Omroep Flevoland kreeg het Openbaar Ministerie meerdere nieuwe aangiftes en meldingen binnen over de 54-jarige man. Het gaat om zedenzaken waarbij hij betrokken zou zijn. De nieuwe aangiftes maken onderdeel uit van het lopende onderzoek. De verdachte wordt op een later moment voorgeleid aan de rechter-commissaris, zegt het Openbaar Ministerie.

Peter V. werd al in juni 2021 aangehouden, maar daarna door de rechtbank weer vrijgelaten. Hij bleef wel verdachte en moest ook aan enkele voorwaarden voldoen. Eén van die voorwaarden was dat hij niet met kinderen mocht werken. Volgens het Openbaar Ministerie schond hij deze voorwaarde en werd daarom eerder deze maand weer gearresteerd. De rechter-commissaris besloot toen opnieuw om de man niet langer vast te houden. Maar nu heeft het Openbaar Ministerie besloten om V. toch weer te laten aanhouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel