Ontuchtverdachte Peter V. weggestuurd bij voetbalclubs, ook nieuwe aangiftes

ALMERE • Di 15 februari 2022 | 16:39 • Dinsdag 15 februari 2022 | 16:39

De van ontucht verdachte Peter V. uit Almere is in het verleden bij twee Almeerse voetbalclubs weggestuurd vanwege ongepast gedrag bij jeugdspelers. Het gaat om AS'80 in Almere Stad en FC Almere in Almere Haven. Dat melden meerdere bronnen aan Omroep Flevoland. De Almeerder was als jeugdtrainer jarenlang actief in de Almeerse voetbalwereld.

Ook zijn er dinsdag bij de politie drie aangiftes gedaan van seksueel misbruik door V. in de periode dat hij actief was bij meerdere voetbalclubs. Later deze week volgen nog twee andere aangiftes tegen de 54-jarige Almeerder. De vermeende slachtoffers waren destijds jeugdspelers. Het Openbaar Ministerie wil niet bevestigen wat er in de aangiftes staat.

V. zou zich in elk geval ongepast hebben gedragen bij voetbalvereniging FC Almere en bij AS'80. Bij FC Almere zou hij ongeveer vijftien jaar geleden als trainer in de kleedkamer van de jonge voetballers hebben gekeken bij het douchen. Daarbij zou hij ongepaste opmerkingen hebben gemaakt over de geslachtsdelen van de jongens. Het bestuur besloot daarom dat V. niet meer welkom was bij de club. Bij AS'80 is V. weggestuurd, omdat het toenmalige bestuur van de club vond dat het gedrag van de Almeerder niet gepast was. Daar was hij eveneens jeugdtrainer.

Kanjer Wens
Eind vorige week werd bekend dat de Almeerder wordt verdacht van ontucht met meerdere minderjarige jongens. Dit ontucht zou hebben plaatsgevonden bij Kanjer Wens Nederland, waar Peter V. de directeur van was. Naar aanleiding van die berichtgeving bij Omroep Flevoland heeft het Openbaar Ministerie meerdere nieuwe meldingen binnengekregen over de 54-jarige man. Het gaat om zedenzaken waarbij de voormalige directeur van de stichting die wensen van zieke kinderen vervult, betrokken zou zijn.

KNVB
Voetbalbond KNVB laat in een reactie weten dat er geen meldingen zijn binnengekomen over grensoverschrijdend gedrag van Peter V. "Omdat wij niet bekend zijn met dit dossier, kunnen wij alleen in algemene zin aangeven wat wij vinden van situaties van seksueel misbruik. In algemene zin kunnen we daarover zeggen dat ieder geval van seksueel misbruik of welke vorm van grensoverschrijdend gedrag dan ook, er één te veel is", aldus een woordvoerder van de voetbalbond. De KNVB roept slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag op om dit vooral te melden.

De bronnen die Omroep Flevoland heeft geraadpleegd voor dit bericht willen anoniem blijven. Hun namen zijn bij de redactie bekend. Zij hebben afzonderlijk van elkaar het verhaal bevestigd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel