Oud-directeur Kanjer Wens Nederland verdacht van ontucht met jongens

ALMERE • Do 10 februari 2022 | 11:00 • Donderdag 10 februari 2022 | 11:00

Voormalig directeur Peter V. van Kanjer Wens Nederland uit Almere wordt verdacht van ontucht met minderjarige jongens. De 54-jarige man was tot oktober vorig jaar werkzaam voor de stichting die zich richt op het vervullen van wensen van zieke kinderen. De ontucht zou hebben plaatsgevonden tijdens het werk van de Almeerder voor die stichting.

Het Openbaar Ministerie bevestigt dat er twee aangiftes tegen een medewerker van Kanjer Wens Nederland zijn gedaan. Het gaat daarbij om ontucht met twee minderjarige jongens. Dit zou hebben plaatsgevonden in januari 2020. In het lopende onderzoek kwam ook een eerdere zedenzaak aan het licht, waarbij de man mogelijk betrokken was. Dit incident zou hebben plaatsgevonden voordat de Almeerder bij Kanjer Wens Nederland actief was. Ook bij dit voorval was het slachtoffer een minderjarige jongen.

Peter V. werd in juni 2021 aangehouden. Daarna is de Almeerder door de rechtbank weer vrijgelaten, maar hij bleef wel verdachte en moest ook aan enkele voorwaarden voldoen. Eén van die voorwaarden was dat hij niet met kinderen mocht werken. Volgens het Openbaar Ministerie schond hij deze voorwaarde en is hij daarom enkele dagen geleden weer gearresteerd. Woensdag is hij opnieuw voorgeleid voor de rechtbank. De rechter-commissaris besloot weer om de man niet langer vast te houden. Hij is nu op vrije voeten, maar is nog steeds verdachte. Het OM zet het onderzoek naar de man voort en doet in de tussentijd geen verdere mededelingen.

Kanjer Wens Nederland is om een reactie gevraagd, maar de stichting wil voorlopig niets over de kwestie kwijt. Op de website van de stichting is sinds donderdagmiddag onderstaande verklaring te lezen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel