OM: meerdere nieuwe meldingen van zedendelicten Peter V.

ALMERE • Ma 14 februari 2022 | 14:10 • Maandag 14 februari 2022 | 14:10

Het Openbaar Ministerie heeft meerdere nieuwe meldingen binnengekregen over de 54-jarige Peter V. uit Almere. Het gaat om zedenzaken waarbij de voormalige directeur van Kanjer Wens Nederland betrokken zou zijn.

Het OM meldt dat de nieuwe meldingen zijn gedaan naar aanleiding van berichtgeving van Omroep Flevoland. De aangiftes moeten nog worden opgenomen. Volgens het OM is het daarom nog te vroeg om te zeggen waar de meldingen precies over gaan. Ook is nog niet duidelijk waar en wanneer de zedendelicten zich zouden hebben afgespeeld.

Donderdag werd bekend dat voormalig directeur Peter V. van Kanjer Wens Nederland uit Almere wordt verdacht van ontucht met minderjarige jongens. Dat zou zijn gebeurd tijdens het werk voor de stichting, die wensen vervult van zieke kinderen. Ook kwam er in het lopende onderzoek een eerdere zedenzaak aan het licht, waarbij de man mogelijk betrokken was. Dit incident zou gebeurd zijn voordat de Almeerder bij de Almeerse stichting actief was. Inmiddels zijn alle activiteiten van Kanjer Wens Nederland gestaakt.

Geen erkend goed doel meer
Controleur van goede doelen CBF heeft stichting Kanjer Wens Nederland geschrapt van de lijst van Erkende Goede Doelen. Volgens de organisatie is niet vast te stellen dat de directeur van onbesproken gedrag is. Door deze onduidelijkheid over de oud-directeur is het goede doel sinds 3 februari geschrapt van de lijst. Kanjer Wens Nederland kan nog in beroep gaan tegen dit besluit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel