Verdachte ontucht met minderjarigen nog steeds actief bij stichting

ALMERE • Vr 11 februari 2022 | 6:04 • Vrijdag 11 februari 2022 | 6:04

Peter V., die wordt verdacht van ontucht met minderjarige jongens, is nog steeds actief voor Kanjer Wens Nederland in Almere. Dat bevestigen meerdere bronnen die nauw betrokken zijn of waren bij de stichting aan Omroep Flevoland. Kanjer Wens richt zich op het vervullen van wensen van zieke kinderen.

Uit een uittreksel van de Kamer van Koophandel blijkt dat de 54-jarige verdachte op papier niet meer de directeur van de stichting is. Maar volgens de bronnen is V. nog dagelijks aanwezig op het kantoor aan de Bolderweg in Almere Buiten. Hij zou zich nog steeds voordoen als baas van de stichting, in een leaseauto rijden en beslissingen nemen.

Nadat V. vorig jaar juni werd aangehouden in een onderzoek naar ontucht van twee minderjarige jongens, besloot de Raad van Toezicht om de directeur te schorsen en te ontslaan. De Raad van Toezicht stelde daarop een nieuwe directeur aan, maar V. werd "op handen gedragen" en kon nog steeds actief blijven voor de stichting, melden de bronnen. Dat zou de reden zijn geweest dat zes leden van de Raad van Toezicht in oktober vorig jaar tegelijkertijd opstapten.

Deze week maakte het Openbaar Ministerie bekend dat er twee aangiftes zijn binnengekomen tegen een medewerker van Kanjer Wens Nederland. Het gaat om ontucht met twee minderjarige jongens. Dat zou in januari 2020 zijn gebeurd. Daarop werd hij in juni 2021 aangehouden. V. werd door de rechter weer vrijgelaten, maar bleef wel verdachte en moest ook aan enkele voorwaarden voldoen. Hij mocht bijvoorbeeld niet met kinderen werken. Enkele dagen geleden werd V. opnieuw aangehouden. Hij werkte volgens het OM toch met kinderen en schond daarmee de voorwaarden. Hij is woensdag opnieuw voorgeleid voor de rechtbank, maar hoeft niet langer in de gevangenis te blijven. Hij is nu op vrije voeten, maar is nog steeds verdachte.

Op de website van de Almeerse stichting is een verklaring te lezen, dat alle activiteiten van Kanjer Wens Nederland zijn gestaakt. Het bestuur en de raad van toezicht schrijven dat Kanjer Wens Nederland meteen na de bekendwording van het onderzoek maatregelen heeft getroffen, in overleg met de officiële instanties. Ook is te lezen dat de wensgezinnen deze week persoonlijk worden geïnformeerd over het stoppen van alle activiteiten.

De bronnen die Omroep Flevoland heeft geraadpleegd voor dit bericht wilden anoniem blijven. Hun namen zijn bij de redactie bekend. Zij hebben afzonderlijk van elkaar het verhaal bevestigd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel