Oud-directeur Kanjer Wens gaat in hoger beroep tegen ontucht- en misbruikveroordeling

ALMERE • Vr 5 januari 2024 | 12:39 • Vrijdag 5 januari 2024 | 12:39

Peter V., de voormalig directeur van stichting Kanjer Wens, gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling voor ontucht. Dat meldt zijn advocaat.

Twee weken geleden werd de Almeerder veroordeeld tot 9 jaar cel voor ontucht en misbruik van dertien minderjarige jongens. Ook kreeg hij tbs met dwangverpleging. Daarnaast mag hij vijf jaar lang geen contact opnemen met de slachtoffers.

Stichting Kanjer Wens bezorgde zieke kinderen een mooie dag. De 55-jarige Almeerder organiseerde allerlei uitjes en gaf cadeaus aan de kinderen.

Voetbaltrainer
Nadat de zaak van Peter V. in de openbaarheid kwam, staakte Kanjer Wens alle activiteiten en kwamen meer aangiftes binnen bij de politie. Andere kinderen leerde hij onder meer kennen als trainer of begeleider bij voetbalverenigingen. De slachtoffers waren tussen de 8 en 15 jaar oud.

Het is de Almeerder door de rechtbank zwaar aangerekend dat hij alle feiten ontkent. Behalve het misbruik van één jongen, dat op beeld staat. Door die houding doet hij de slachtoffers en families extra verdriet aan. Gehoopt werd op excuses of een schuldbekentenis, maar het tegenovergestelde was waar, concludeert de rechtbank.

Rechtbank verwerpt verweer
De advocaat van Peter V. wilde vrijspraak voor bijna alle verdenkingen. De verklaringen zouden ongeloofwaardig zijn en er zou niet genoeg steunbewijs zijn. De rechtbank was het daar niet mee eens. De slachtoffers hebben verschillend en onafhankelijk verklaard, van een complot is niets gebleken.

Het Openbaar Ministerie eiste in november twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel