Zeewolde laat nieuw landschapskunstwerk maken

ZEEWOLDE • Di 14 juni 2022 | 10:59 • Dinsdag 14 juni 2022 | 10:59

De gemeente Zeewolde laat een nieuw landschapskunstwerk maken. Inmiddels is er een adviescommissie samengesteld die het thema gaat bepalen en een kunstenaar zal selecteren.

De commissie bestaat uit twee inwoners en vijf mensen die professionele ervaring hebben met kunst en landschap. Het is de bedoeling dat het kunstwerk straks deel uitmaakt van de collectie van Flevolandse landschapskunstwerken. Dat zijn kunstwerken door de hele provincie, zoals de Groene Kathedraal in Almere en Exposure in Lelystad. Zeewolde heeft er al twee, namelijk Aardzee van Piet Slegers en Sea Level van Richard Serra.

Het is de bedoeling dat een kunstenaar voor de zomer een opdracht krijgt om een schets te maken, zodat die in het najaar kan worden beoordeeld. De provincie moet uiteindelijk bepalen of het ook een officieel landschapskunstwerk wordt en daarvoor geld beschikbaar komt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel