Schilderssteeg toont allerlei pareltjes van Zeewolde

ZEEWOLDE • Do 16 juni 2022 | 20:58 • Donderdag 16 juni 2022 | 20:58

De steeg tussen de Flevomeer bibliotheek en Visspecialist Chris Koelewijn wordt omgedoopt tot Schilderssteeg. Meerdere kunstenaars uit Zeewolde zijn er momenteel aan het werk om de zeven losse panelen een herkenbaar gezicht te geven.

"Het was eerst een grauwe, vieze muur", vond Chris Koelewijn. Samen met zijn overbuurman Wilco van Leeuwen (De Leeuw Snacks) vatte hij het plan op kunstenaars te vragen de steeg op te fleuren. En er bleken creatievelingen genoeg in het dorp. "Daar ben ik best wel van geschrokken, want je maakt iets open en opeens komt er heel veel spontaniteit en plezier uit", merkte Wilco van Leeuwen.

De voor Zeewolde kenmerkende potloden, de Koningsboom uit het Horsterwold en een verwijzing naar het nabijgelegen liefdesslotjespark; het komt allemaal voorbij. En de reacties zijn louter positief. Van Leeuwen: "Ik heb al eens een oudere man aangesproken die wat boos naar de muur zat te kijken. 'Dit bedoel ik nou', zei hij. 'Dit roep ik al jaren. Dit is zo mooi; dit had hier al jaren geleden op gemoeten'."

Dit is nieuws van de Lokale Omroep Zeewolde, gemaakt door Bart Bos. Omroep Flevoland en de Lokale Omroep Zeewolde werken dit jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen. Heb je een tip, stuur dan een e-mail naar bart.bos@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel