'Jongeren moeten ook een lintje krijgen'

ZEEWOLDE • Vr 17 juni 2022 | 6:47 • Vrijdag 17 juni 2022 | 6:47

Jongeren uit Zeewolde die zich belangeloos hebben ingezet voor een goed doel of iets bijzonders hebben bereikt, moeten ook een lintje kunnen krijgen. Dat is de strekking van een motie die donderdagavond is aangekondigd door de vijf jongste gemeenteraadsleden van Zeewolde. De motie wordt gesteund door alle partijen in de gemeenteraad.

Burgemeester Gerrit Jan Gorter reikt rond Koningsdag traditiegetrouw de koninklijke onderscheidingen uit aan Zeewoldenaren die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de samenleving. Dat zijn meestal wat oudere dorpsbewoners; jongeren komen meestal niet voor een lintje in aanmerking.

Femke van Wijk van de ChristenUnie wil daar verandering in brengen. "Wij zien hoeveel jongeren zich al ontzettend inzetten voor Zeewolde, in de sport, in kerken en verenigingen, voor andere jongeren of juist voor ouderen. Met dit initiatief worden dus ook Zeewoldenaren tot 21 jaar bedankt voor hun bijzondere bijdrage aan het dorp."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel