Flevoland neemt extra maatregelen door warmte

FLEVOLAND • Vr 17 juni 2022 | 16:20 • Vrijdag 17 juni 2022 | 16:20

Het werd vrijdag zo'n 28 graden in de provincie. Daarom zijn op meerdere plekken in Flevoland extra maatregelen genomen vanwege de hogere temperaturen. Tijdens de laatste dag van de Avondvierdaagse in Emmeloord werden extra flesjes water uitgedeeld en ook op het dorpsfeest in Ens werd rekening gehouden met de warmte.

"Wij hebben een hitteprotecol ingezet", zegt Mies Scheer van de Avondvierdaagse in Emmeloord. "Eigenlijk gaat dat pas in werking bij dertig graden." Daarnaast was er extra water geregeld voor de wandelaars. "We hebben het aantal EHBO'ers verdubbeld. Normaal staan er vier langs de route, nu acht." Ook werd er op driekwart van de route verzameld op het Plein Almere. "Daar kunnen de wandelaars even uitrusten en even drinken voor ze binnen komen."

Afkoeling in het water
Ook op het Bremerbaaistrand in Biddinghuizen zochten veel mensen de verkoeling van het water op. Het water van het Veluwemeer was volgens een zwemster nog niet heel warm. "Eigenlijk is het wel goed."

Ensyfair bruisend en warm
Verslaggever Naomi de Ridder was bij de Ensyfair in Ens. In het dorp is het de hele week feest. Op het festivalterrein staat een grote tent waar bezoekers een drankje kunnen drinken. Naomi sprak met een aantal bezoekers. "Wat voor band er komt maakt eigenlijk niet uit. Het is gewoon gezellig", zei een vrouw.

Bij het feest was ook een kermis georganiseerd. Een groep meisjes stond daar te springen om de botsauto's in te kunnen, maar toch was de zweefmolen de favoriet. "Nou die draait gewoon lekker rond", zei een van de meisjes. "Het is wel echt warm", zei een ander. "Ik wil ook wel in het zwembad liggen, maar dit is ook wel heel leuk om te doen met je vriendinnen ofzo."

Waterpunten
Bert Meijer van de organisatie van de Ensyfair is tevreden over de opkomst. "Het gaat tot nu toe fantastisch. We verwachten zo'n 1200 man. Normaal gesproken is het zo'n 900 tot duizend, maar de feestweek wordt steeds bekender ook in de omliggende dorpen." Vanwege de warmte zijn er extra waterpunten geregeld. Meijer raadt bezoekers aan veel te drinken. "En niet alleen bier", zegt hij. Ook moeten bezoekers genoeg eten. "Op die manier komt het helemaal goed."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel