Veelbesproken Pride-tentoonstelling vroegtijdig weg

ALMERE • Do 23 juni 2022 | 12:27 • Donderdag 23 juni 2022 | 12:27

De omstreden tentoonstelling Pride Photo bij het WTC in Almere Stad is donderdagochtend vroegtijdig verwijderd. Eigenlijk zou de tentoonstelling tot 30 juni te zien zijn, maar volgens de organisatie zijn de panelen in Almere zo beschadigd geraakt dat er een aantal dagen nodig is om ze te repareren. Begin juli moet de expositie namelijk te zien zijn in Maastricht.

Meerdere panelen van de LHBTI+ tentoonstelling werden onlangs ondergespoten met zwarte verf. Ook werden er panelen omgedraaid. Op de foto's waren geslachtsdelen en naakte lichamen te zien.

Eerder werd al besloten dat een bord verplaatst moest worden, omdat het te expliciet was. Uit geluidsopnamen blijkt dat dat gebeurde op initiatief van wethouder Froukje de Jonge. Zelf ontkent ze dat. Volgens haar heeft de organisatie besloten de volgorde van de expositie te veranderen. De PVV in de Almeerse gemeenteraad wil donderdagavond tijdens de Politieke Markt opheldering van de wethouder.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking met 1Almere. Omroep Flevoland en 1Almere werken dit jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel