Flevolandse huisartsen naar Malieveld voor actiedag

FLEVOLAND • Vr 1 juli 2022 | 16:46 • Vrijdag 1 juli 2022 | 16:46

Huisartsen en hun medewerkers uit bijna de hele provincie hebben vrijdag gestaakt tegen de hoge werkdruk. In bijna de hele provincie waren de dokterspraktijken gesloten. Om 11.00 uur verzamelden huisartsen uit Flevoland zich bij Station Lelystad, om met de trein naar het Malieveld te reizen. Daar verzamelden zich 's middags honderden demonstraten.

Cindy Netten van de huisartsencoöperatie Flevoland droeg een paarse krokodil om haar nek. "Om te laten zien dat de bureaucratie op een gegeven moment moet ophouden. Die wurgt mij hier in de huisartsenzorg."

Ook huisarts in opleiding Roos van der Schans merkt dat huisartsen het te druk hebben. "Ook aan studiegenoten die vroegtijdig afhaken, omdat ze het vooruitzicht van een volle huisartspraktijk niet zien zitten", zegt ze. "Huisartsenzorg is gewoon een mooi en waardevol vak, maar dan moeten we wel genoeg tijd hebben om dat vak uit te voeren."

Toch open
Een aantal praktijken in Noordoostpolder en Dronten was wel open; op Urk waren zelfs alle praktijken open. Zij geven aan het te druk te hebben om verantwoord te kunnen sluiten. Cindy Netten kan dat goed begrijpen. "Die mensen zitten natuurlijk in dezelfde situatie als wij, maar je moet ergens en signaal afgeven, en ik denk dat dit het moment is", vertelt ze. "Ik ben blij als ik op een avond om half acht de deur dichttrek. De nood is hoog, en ik ben niet de enige die dat denkt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel