Dorpsvoorzitter voelt zich overvallen door plan aanmeldcentrum

BANT • Wo 6 juli 2022 | 13:53 • Woensdag 6 juli 2022 | 13:53

Het valt Bant rauw op het dak dat er een plan is voor een aanmeldcentrum voor asielzoekers bij het dorp. Dat zegt dorpsvoorzitter Arjan Dunnewind. Volgens hem is het plan volledig uit de lucht komen vallen. Dunnewind zegt dat alles nog redelijk onduidelijk is waardoor er veel vragen leven in het dorp.

De dorpsvoorzitter van Bant begrijpt de noodzaak voor een nieuw aanmeldcentrum om het Groningse Ter Apel te ontlasten. Toch heeft hij zorgen over de beoogde locatie aan de Oosterringweg 47 in 'zijn' dorp. "Is dit de beste plek in het land?", stelt Dunnewind. "Er zit een behoorlijke concentratie naast: er is plek voor 1000 asielzoekers (in het AZC in Luttelgeest, red.) en daar wonen arbeidsmigranten naast." Dat is ook waar de gemeente Noordoostpolder zich zorgen over maakt.

Volgens Dunnewind was Dorpsbelang Bant niet op de hoogte van het plan voor het aanmeldcentrum. Hij weet niet meer dan dat de locatie bij het AZC in Luttelgeest moet komen. "Het zit er tegenaan en de kavel zou al gekocht zijn. Je wilt eigenlijk dat je van tevoren ingelicht bent. Dat dit uit de lucht komt vallen vind ik heel bijzonder."De gemeenteraad van Noordoostpolder krijgt woensdagavond in een besloten bijeenkomst meer te horen over het plan voor een aanmeldcentrum in Bant. Dunnewind zegt dat hij regelmatig contact heeft met de gemeente. Hij wil in gesprek nadat Dorpsbelang Bant een standpunt over het aanmeldcentrum heeft ingenomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel