HoogOverijssel deed aangifte tegen leiding Lelystad Airport en hoge ambtenaren

LELYSTAD • Vr 8 juli 2022 | 20:34 • Vrijdag 8 juli 2022 | 20:34

Onder de personen tegen wie de Stichting HoogOverijssel in juni 2020 aangifte deed wegens gesjoemel met stikstofcijfers zijn de directeur, oud-directeur en de voormalig managing director van Lelystad Airport. Ook deed de actiegroep aangifte tegen vier hoge ambtenaren bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu en tegen de directeuren van drie adviesbureaus die betrokken waren bij onderzoeken naar de uitbreiding van het vliegveld. Dat blijkt uit een kopie van de aangifte die Omroep Flevoland in handen heeft.

Naar aanleiding van de aangifte heeft het Openbaar Ministerie deze week besloten een strafrechtelijk onderzoek te starten naar de stikstofcijfers voor Lelystad Airport. Gekeken zal worden of er bewust met de cijfers is gesjoemeld, waardoor er mogelijk een te gunstig beeld van de verwachte uitstoot na de uitbreiding van het vliegveld ontstond. De problematiek rond de stikstof is één van de redenen waarom Lelystad Airport nog niet open kan. De opening is meerdere keren uitgesteld.

De aangevers stellen dat in totaal veertien personen zich schuldig zouden hebben gemaakt aan valsheid in geschrifte, dan wel het beïnvloeden van verklaringen of verduistering van bewijsstukken. Soms zou dat zijn gebeurd als opdrachtgever, in andere gevallen als opsteller van onderzoeksrapporten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel