Veerdienst boos op Floriade en neemt juridische stappen

ALMERE • Ma 11 juli 2022 | 18:11 • Maandag 11 juli 2022 | 18:11

Almere Rondvaarten, de veerdienst die verantwoordelijk is voor de lijn tussen de Esplanade en de Floriade, is boos op de Floriade. Dat schrijft het bedrijf in een brief aan de gemeente.

Het evenement ontvangt veel minder bezoekers dan gepland en de kosten lopen hoog op. Het steekt Kevin van Drumpt van Almere Rondvaarten dat er veel aandacht is voor goedkoper parkeren bij het evenement. Zo schrijft hij dat hij in landelijke kranten advertenties heeft gezien waarin kaartjes voor 15 euro worden aangeboden, inclusief gratis parkeren en gratis busvervoer. "Als iemand gratis naar de Floriade kan en onze boot kost geld, dan gaat natuurlijk niemand meer met onze veerdienst. En dat terwijl we wel permanent zes schepen beschikbaar hebben."

Om aan de vraag van de Floriade te voldoen heeft het bedrijf van Kevin meerdere nieuwe schepen aangeschaft en laten ombouwen naar elektrische aandrijving. Die kosten zijn voor het bedrijf zelf.

'Niks van gezien'
Volgens Van Drumpt is de Floriade meerdere keren afspraken niet nagekomen: "De veerdienst zou meegenomen worden in de landelijke marketingcampagne en zou ook op de site zichtbaar zijn. Van beide zaken heb ik nog niks gezien."

Ook is er volgens Van Drumpt slecht gecommuniceerd over het evenement en de passagiers die naar de Floriade gebracht moeten worden. "Een paar weken na het sluiten van het contract moest ik in de krant lezen dat het mobiliteitsplan zonder enige communicatie was aangepast."

Ook werden de openingstijden van de Floriade opeens verruimd. Zonder enig overleg werd verwacht dat de veerdienst de tijden van de bootverbinding hierop zou aanpassen.

Stoppen geen optie
De eigenaar van de veerdienst geeft aan dat het bedrijf juridische stappen gaat ondernemen om een deel van de schade op de wereldtuinbouwtentoonstelling te verhalen: "Die schade is nu onherstelbaar. Volgens de overeenkomst worden er sowieso ongeveer 112.000 bezoekers uitbetaald, ongeacht of ze komen. Maar met die 112.000 bezoekers kan ik nog niet eens de helft van mijn investering terugverdienen."

Stoppen is volgens Van Drumpt geen optie: "We blijven hoe dan ook varen. Dat zijn we aan de Almeerders en de stad verschuldigd. Maar als de Floriade haar werk had gedaan, had onze verbinding ook met minder bezoekers de stad helemaal geen geld hoeven kosten en hadden wij nu niet in de problemen gezeten."

De Floriade wil op dit moment niet reageren op de aantijgingen van Almere Rondvaarten. Ze zeggen nog in gesprek te zijn over het aantrekken van meer publiek en doen over onderlinge afspraken geen uitspraken.

Dit nieuws is afkomstig van verslaggever Yannick van de Wouw. Hij richt zich dit jaar speciaal op nieuws uit Almere voor Omroep Flevoland en 1Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel