Waterschap verhoogt waterpeil met 10 centimeter

FLEVOLAND • Di 12 juli 2022 | 14:15 • Dinsdag 12 juli 2022 | 14:15

Waterschap Zuiderzeeland verhoogt het waterpeil in delen van de provincie. De komende week stijgt de temperatuur, waardoor de natuur en de gewassen op het land meer water nodig hebben. Het gaat met name om het oostelijke deel van de Noordoostpolder en de Hoge Vaart in Oost- en Zuid-Flevoland. In deze gebieden wordt het waterpeil met 10 centimeter omhoog gebracht.

Door het verhogen van het peil moet er genoeg water zijn voor boeren, sport- en natuurterreinbeheerders en particulieren. Voornamelijk aan de oostkant van de Noordoostpolder is er in droge perioden weinig water dat van nature uit de grond naar boven komt. De grond ligt daar namelijk hoger dan aan de westkant. Door meer water de Noordoostpolder in te laten, is er volgens het waterschap genoeg water voor beregening.

In zuidelijk en oostelijk Flevoland pompt het waterschap minder water uit Flevoland. Hierdoor wordt er meer water vastgehouden en kan het peil in de Hoge Vaart omhoog. Het waterschap houdt het waterpeil in de vaarten hoger zolang dit nodig is.

Donderdag werd het waterpeil in het IJsselmeer ook omhoog gebracht. Dit gebeurde in opdracht van Rijkswaterstaat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel