Verdachte in zaak vermist meisje 90 dagen langer vast

LELYSTAD • Do 14 juli 2022 | 17:19 • Donderdag 14 juli 2022 | 17:19

Een 35-jarige Lelystedeling die ervan wordt verdacht een 13-jarig meisje te hebben onttrokken aan het ouderlijk gezag, mag 90 dagen langer vast worden gehouden. Dat heeft de Raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland donderdag beslist.

Het meisje uit Lelystad werd donderdag 30 juni een groot deel van de dag vermist. Omdat er ernstige zorgen waren over haar lot, werd een Amber Alert verstuurd. Donderdagavond werd ze in goede gezondheid teruggevonden.

De dag erna werd bekend dat in verband met de tijdelijke vermissing een 35-jarige Lelystedeling was aangehouden. Dat gebeurde na een tip van een oplettend burger, die een man met het meisje zag lopen.

Volgens dagblad De Stentor is de verdachte de vader van het meisje, maar het Openbaar Ministerie wil niets zeggen over de relatie tussen de verdachte en het meisje.

Eind 2019 ging ook al een Amber Alert voor het meisje uit. Toen was ze door haar vader ontvoerd. De vader werd tot 5 maanden cel veroordeeld. In hoger beroep werd dat begin dit jaar teruggebracht tot 4 maanden. Ook kreeg de man een proeftijd van 3 jaar opgelegd. Mocht hij zich in die periode opnieuw schuldig maken aan een strafbaar feit, dan moet hij nog eens acht maanden de cel in.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel