City Marketing Lelystad neemt promotie Stadshart over

LELYSTAD • Di 19 juli 2022 | 19:54 • Dinsdag 19 juli 2022 | 19:54

De kogel is door de kerk: City Marketing Lelystad (CML) gaat evenementen in het Stadshart verzorgen en de promotie daarvan doen. Dat is besloten met de ondernemers, vastgoedeigenaren en gemeente, zegt directeur Barry Porsius van CML.

Na maanden van onrust rondom Hart van Lelystad, dat het hiervoor deed, is dit de uitkomst. Porsius is blij en hoopt het Stadshart weer op de kaart te kunnen zetten als kloppend hart van Lelystad.

Ontevreden
Hart van Lelystad lag sinds vorig jaar onder vuur. Veel ondernemers in het Stadshart waren ontevreden over de daadkracht en communicatie van de stichting en klaagden over het gebrek aan inspraak en een gebrek aan inzicht op hoe het binnengekomen geld werd besteed.

Hart van Lelystad wordt namelijk gefinancierd met de zogenaamde 'reclamebelasting'. Alle ondernemers in het Lelystadse Stadshart betalen een bepaalde bijdrage, die door de gemeente als belasting wordt geïnd en één op één wordt doorgesluisd naar Hart van Lelystad. Die moet dat geld gebruiken voor gemeenschappelijke marketing van het Stadshart en plannen om het centrum aantrekkelijker te maken.

Overbrugging
Na maanden van plannen maken en presenteren is nu bekend dat City Marketing Lelystad de rol van Hart van Lelystad over gaat nemen. Daarbij zal men ook de eventuele opbrengsten uit de reclamebelasting ter beschikking krijgen. Voor dit jaar is dat nog niet het geval: dit jaar is er door de gemeente vanwege alle problemen en vanwege corona geen reclamebelasting geïnd. Bovendien vindt er in het najaar eerst een draagvlakmeting plaats onder ondernemers over de hoogte van de reclamebelasting.

"Bij de verschillende ingangen van het Stadshart plaatsen we banieren"

— Barry Porsius, City Marketing Lelystad

Voor dit jaar krijgt City Marketing Lelystad daarom van de gemeente een overbruggingskrediet. Daarmee kunnen op korte termijn al een aantal simpele maatregelen worden genomen. "Zo komen er bij de verschillende ingangen van het Stadshart banieren, zodat je duidelijk het gevoel krijgt dat je in het Stadshart bent", zegt Barry Porsius. Verder zullen er in het najaar, zoals rond kerst, verschillende evenementen plaatsvinden. "Wat precies moet nog even een verrassing blijven, maar het zal anders zijn dan anders", belooft Porsius.

Kwestie van geduld
Voor de rest moet er ook even geduld worden uitgeoefend, omdat qua financiering nog niet alles rond is en de aanpak van aankleding, marketing en evenementen ook een zaak van langere termijn is. "Maar de Lelystedeling gaat het zeker merken."

"De neuzen staan weer allemaal dezelfde kant op"

— Barry Porsius, City Marketing Lelystad

Porsius is in ieder geval blij dat een grote meerderheid van de ondernemers achter de plannen van City Marketing staat. "De neuzen staan weer allemaal dezelfde kant op. Dit heeft ons Stadshart ook hard nodig." Zelf heeft City Marketing daar veel tijd in gestoken. "We hebben de afgelopen twee jaar op eigen kracht en initiatief plannen gemaakt. Ik ben blij dat die bij de ondernemers in het Stadshart goed zijn gevallen."

Dit verhaal is gemaakt door verslaggevers Kees Bakker en Desi Bootsman. Zij focussen zich dit jaar voor Omroep Flevoland en Radio Lelystad op Lelystad. Voor tips: kees.bakker@omroepflevoland.nl en desi.bootsman@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel