Gorillas stopt met flitsbezorging Almere: 'niet winstgevend'

ALMERE • Vr 22 juli 2022 | 7:32 • Vrijdag 22 juli 2022 | 7:32

Gorillas stopt met flitsbezorging in Almere. Volgens het bedrijf dat boodschappen bezorgt binnen tien minuten, is de vestiging in Almere niet winstgevend. Daarom is de vestiging zondag samen met vijf andere filialen gesloten.

Het bedrijf wil graag een duurzame groei bereiken, maar volgens een statement van Gorillas moeten de prestaties van de vestigingen voortdurend worden geëvalueerd. Daarnaast moet het bedrijf zich volgens het statement vooral richten op winstgevende locaties. Uit de evaluaties blijkt dat de vestigingen in Almere, maar ook Alkmaar, Apeldoorn, Breda, Enschede en Hilversum niet winstgevend zijn. Deze vestigingen zijn daarom gesloten.

'Noodzakelijke stap'
Volgens Gorillas is het een 'uiterst moeilijke beslissing', maar zijn het 'noodzakelijke stappen die Gorillas helpen een sterker en winstgevender bedrijf te worden'. "Helaas betekent dat ook dat we afscheid moeten nemen van een aantal van onze werknemers", aldus Gorillas. "We zijn bijzonder trots en dankbaar voor wat onze teams de afgelopen periode hebben bereikt. Waar mogelijk zullen wij hen dan ook helpen bij het vinden van een nieuwe baan."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel