Schade bij Aeres MBO en VMBO lijkt erg mee te vallen

EMMELOORD • Di 9 augustus 2022 | 20:45 • Dinsdag 9 augustus 2022 | 20:45

De schade na de brand bij het Aeres MBO en VMBO in Emmeloord lijkt mee te vallen. Eén praktijklokaal is door het vuur deels vernield, maar daar blijft het ook wel bij zegt directeur Anne Dijk. Twee naastgelegen lokalen hebben hooguit wat waterschade opgelopen.

Aangezien het zomervakantie is, heeft de brand niet direct gevolgen. De lessen beginnen op 26 augustus weer, dus er is even tijd om de schade te repareren. "En wat ik nog het meest belangrijk vind: geen mensen die erbij betrokken waren en die schade hebben opgelopen. Dat is nog veel belangrijker dan de materiële schade", vertelt Dijk.

Spannende momenten 
De schooldirecteur was in het buitenland op vakantie toen hij dinsdagmiddag rond 15:00 uur van de meldkamer te horen kreeg dat het brandalarm afging. "De schrik sloeg mij om het hart."

Dijk zocht meteen contact met mensen waarvan hij wist dat ze op school wat klusjes aan het uitvoeren waren. "De boodschap van hen was wel van: oei, het is toch flink ernstig." De conciërge die in het gebouw aanwezig was, heeft meteen de brandweer ingeschakeld.

Voor de directeur volgden vervolgens enkele spannende minuten. De brandweer schaalde de brand namelijk op naar een 'zeer grote brand'. Dat had echter niet zozeer te maken het de hoeveelheid vuur, maar ook met het feit dat het erg droog is en gevreesd werd dat het vuur makkelijk zou kunnen overslaan.

Meteen terug naar Nederland
Uiteindelijk is de schade aan het schoolgebouw te overzien. Toch is Dijk meteen in de auto terug naar Nederland gestapt. "Wij waren eigenlijk van plan om pas morgen terug te komen, maar ik wil het vanavond nog met eigen ogen kunnen zien. En dan kunnen we morgen meteen aan het werk." 

Over de oorzaak van de brand is volgens de schooldirecteur nog niks met zekerheid te zeggen. "Ik heb van de brandweer nog geen bevestiging gekregen van hoe het eventueel heeft kunnen ontstaan. Ik heb wel heel veel verhalen gehoord, maar die wil ik niet versterken zolang er nog geen duidelijkheid is."

Het lijkt erop dat de brand in de buurt van het dak is ontstaan. In de buurt van een technische installatie zijn de vlammen door een deel van de dakplaten geslagen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel