Meer Flevolandse boeren doneren appels aan voedselbank

FLEVOLAND • Wo 10 augustus 2022 | 18:59 • Woensdag 10 augustus 2022 | 18:59

Vrijwilligers mogen dit jaar bij veertien Flevolandse fruittelers appels plukken voor de voedselbank. Het initiatief van de voedselbank in Dronten wordt dit jaar uitgebreid naar Kraggenburg, Marknesse en Zeewolde. Vrijwilligers konden vorig jaar bij vijf fruittelers terecht.

Het gaat om appels die de fruittelers normaal gesproken laten hangen. Het fruit heeft bijvoorbeeld de verkeerde kleur of afmeting. Arie Burggraaf van de Voedselbank Dronten verwacht dat er dit jaar zo'n 70.000 kilo aan appels wordt geplukt. Die worden dan via het landelijk distributiecentrum van de Voedselbank naar lokale punten door heel Nederland verspreid.

Burggraaf zoekt nog naar vrijwilligers die in oktober willen helpen met plukken. Hij heeft er alle vertrouwen in dat het gaat lukken om genoeg mensen te vinden. "Voor een ochtend of middag zie je dat heel veel mensen hun schouders eronder willen zetten om de voedselbank te helpen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel