Deel van pas geoogst graanveld gaat in vlammen op bij Luttelgeest

LUTTELGEEST • Do 11 augustus 2022 | 15:17 • Donderdag 11 augustus 2022 | 15:17

Een deel van een pas geoogst graanveld is donderdagmiddag afgebrand in het buitengebied van Luttelgeest in de Noordoostpolder. De brandweer sloeg vanwege de droogte meteen groot alarm. Er is geen gevaar geweest dat de brand zou overslaan op gebouwen.

Om de brand te bedwingen was onder meer een waterwagen uit Vollenhove ingeschakeld, zegt woordvoerder Geertjan Veenstra. Op die manier kon er sneller met meer water geblust worden.

De brand brak rond 14:30 uur uit op een pas geoogst graanveld in de buurt van de Oosterringweg en de Lindeweg. Het graanveld was ruim acht voetbalvelden groot. De brandweer kon voorkomen dat het hele perceel zou afbranden.

Brandweer schaalt sneller op vanwege droogte
Vanwege de huidige droogte schaalt de brandweer sneller op bij (natuur-)branden. Eerder deze week was dat ook al het geval bij een brand in het Aeres College in Emmeloord. Voor heel Nederland geldt op dit moment de hoogste alarmfase als het gaat om natuurbranden. Het is weken erg droog en het waait flink. Voor de komende twee weken wordt geen regen van betekenis voorzien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel