Boer verbrandt aardappelplanten, groot stuk gras in de as gelegd

ZEEWOLDE • Do 11 augustus 2022 | 21:05 • Donderdag 11 augustus 2022 | 21:05

Een brand heeft donderdagavond een grasveld in het buitengebied van Zeewolde in de as gelegd. Het gaat om een groot stuk gras aan de Duikerweg in Zeewolde.

In eerste instantie zou een boer bezig geweest zijn met het verbranden van snoeiafval, aldus de brandweer. Later meldde de eigenaar van het land dat ze bezig waren met het doodbranden van de aardappelplanten. Dat moet gebeuren zodat de aardappel het beter doet, aldus de boer. De eigenaar heeft een biologisch bedrijf en gebruikt daarom geen spuitmiddelen. Het lukte de boer niet om het vuur zelf uit te maken. Daarom is de brandweer te hulp geschoten om het weiland nat te maken en het smeulende veld te doven.

Vanwege de droogte waren er meerdere brandweerwagens uit de regio aanwezig. Het vuur is inmiddels onder controle.

Eerder vandaag ook brand
In Luttelgeest is donderdagmiddag een groot deel van een pas geoogst graanveld afgebrand. De brandweer sloeg vanwege de droogte meteen groot alarm. Er is geen gevaar geweest dat de brand zou overslaan op gebouwen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel