Drie steekincidenten in één nacht in Flevoland

FLEVOLAND • Do 11 augustus 2022 | 22:52 • Donderdag 11 augustus 2022 | 22:52

De afgelopen avond en nacht hebben drie steekincidenten plaatsgevonden in Flevoland. Het gaat om incidenten in Almere en in Dronten.

Even voor 22.00 uur kwam de eerste melding bij de politie binnen van een 42-jarige man die gewond op straat was aangetroffen op de Amorstraat in Almere Poort. Het slachtoffer werd gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog onbekend hoe het nu met het slachtoffer gaat.

Meerdere hulpverleners gingen richting het Homeruskwartier om eerste hulp te verlenen. Ook landde er een helikopter met daarin een trauma-arts om het ambulancepersoneel te ondersteunen. Volgens de politie is het niet duidelijk hoe de man gewond op straat is beland. Volgens de politie zou het gaan om een incident in de relationele sfeer. Dat betekent dat het slachtoffer en de verdachte mogelijk bekenden van elkaar waren. Er is vooralsnog niemand aangehouden.

Iets voor 23.30 uur kwam een tweede melding over een steekincident. Dat was in het azc aan de Vossemeerdijk in Dronten. Een persoon is daarbij gewond geraakt. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. Het is niet duidelijk hoe ernstig de verwondingen zijn, maar het slachtoffer was volgens de politie wel aanspreekbaar. Een traumahelikopter werd opgeroepen. Inmiddels is een verdachte aangehouden. Volgens de politie kregen twee bewoners ruzie met elkaar en was dat de aanleiding voor het incident.

De derde melding volgde rond 01.45. Het ging om een steekincident aan de Jozef Israëlslaan in Almere, Tussen de Vaarten. Het incident vond plaats in de onderdoorgang van het spoor langs de Tussenring. Volgens de politie liep daar een vrouw samen met twee mannen over straat toen een andere persoon langs kwam en haar aanraakte. Daarop ontstond een conflict met de persoon. Eén van de mannen die samen met de vrouw was werd toen gestoken door de verdachte. De man is naar het ziekenhuis gebracht en de politie onderzoekt nog om wat voor steekwapen het ging. De verdachte is nog niet aangehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel