Festivaldirecteur voorspelt warm en uitbundig Lowlands

BIDDINGHUIZEN • Ma 15 augustus 2022 | 6:22 • Maandag 15 augustus 2022 | 6:22

Het belooft een warme en uitbundige editie van Lowlands te worden dit jaar. Dat zegt directeur Eric van Eerdenburg van Mojo Concerts. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de opbouw van het festivalterrein bij Biddinghuizen.

Van vrijdag tot en met zondag wordt daar voor de 28e keer 'A Campingflight to Lowlands Paradise' gehouden. Door de coronacrisis kon het evenement de afgelopen twee jaar niet doorgaan en Van Eerdenburg denkt dat het publiek daardoor nu extra uitbundig zal zijn.

Duurdere tickets en muntjes
De bezoekers zijn deze keer wel meer geld kwijt, want door de hogere prijzen van bijvoorbeeld energie en grondstoffen, is een toegangskaartje nu 35 euro duurder. De festivaldirecteur vreest dat er volgend jaar weer een behoorlijke stijging moet worden doorgevoerd. Met €3,30 voor een muntje is de prijs van de consumpties ook hoger geworden.

Daar waar in voorgaande edities jaarlijks veel vernieuwende onderdelen aan het festival werden toegevoegd, is dat nu beperkt. Volgens directeur Van Eerdenburg heeft dat te maken met de onzekerheid die er nog lange tijd bestond over het wel of niet doorgaan van Lowlands. Hierdoor is er bijvoorbeeld maar beperkt geïnvesteerd in grote of opvallende kunstprojecten.

Amapiano
Met de naam Current is er een extra tent bijgekomen. Die is overdag bedoeld voor literatuur en comedy, en 's nachts staat het podium in het teken van een nieuwe muziekstroming 'amapiano' waarin Europese house en elektronische muziek wordt gecombineerd met Afrikaanse muziek.

Dit jaar is er ook aandacht voor het woningtekort en de problemen van starters die een huis willen kopen. Om de krachten van woningzoekenden te bundelen wordt tijdens het festival de zogenoemde WOWW-club opgericht, dat staat voor 'woningen om te wonen woningen'. Bedoeling is om bepaalde groepen te verenigen, zodat er mogelijk gezamenlijk een woningbouwproject gestart kan worden.

Bij deze editie is er ook aandacht voor duurzaamheid. Een deel van de benodigde energie wordt afgenomen van de nieuwe solar carport naast het festival. Het is de bedoeling dat in de toekomst alle energie voor Lowlands van die zonnepanelen vandaan komt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel