Drieluik boerenleven: melkveehouder Carla Dekker

ZEEWOLDE • Wo 17 augustus 2022 | 16:24 • Woensdag 17 augustus 2022 | 16:24

Het boerenbestaan staat onder druk. Is er nog toekomst voor hen? Hoe is het om boer te zijn? In een drieluik aandacht hiervoor. We trappen af met Carla Dekker uit Zeewolde.

Carla heeft samen met haar man Johan een boerenbedrijf. Ze werkte eerst niet op de boerderij, maar besloot twintig jaar geleden om toch de overstap te maken. Inmiddels wil ze niets anders meer.

"Ik had een baan in de medische sector. Op een gegeven moment werd een medewerker op de boerderij ziek, waardoor mijn man niet op de kinderen kon passen. Toen ben ik gaan meewerken en was dat heel praktisch. Bovendien vond ik het werk eigenlijk wel heel erg leuk."

Nu kan Carla zich geen ander leven meer voorstellen. Er zijn 200 koeien die gemolken moeten worden. Ook moeten ze eten en drinken krijgen. Inmiddels is Carla helemaal verweven met het boerenleven. "De beesten gaan altijd voor, we gaan pas eten als alles gevoerd is. Eerst de beesten, dan wij."

In de andere afleveringen van dit drieluik is een portret te zien van akkerbouwer Dick Grijsen en melkveehouder Diana de Graaf uit Zeewolde.

Dit is nieuws van de Lokale Omroep van Zeewolde, gemaakt door Maarten Groeneweg. Omroep Flevoland en de Lokale Omroep van Zeewolde werken dit jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen. Heb je een tip, mail dan naar maarten.groeneweg@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel