Drieluik boerenleven: akkerbouwer Dick Grijsen

ZEEWOLDE • Do 18 augustus 2022 | 16:01 • Donderdag 18 augustus 2022 | 16:01

Het boerenbestaan staat onder druk. Is er nog toekomst voor hen? Hoe is het om boer te zijn? In een drieluik aandacht hiervoor. In aflevering twee Dick Grijsen uit Zeewolde.

Grijsen is akkerbouwer en groeide op in de Achterhoek. Zijn vader had daar een boerenbedrijf. Vanaf het begin was het duidelijk wat Grijsen wilde worden. "Dat ging vanzelf eigenlijk. Ik vond het leven op de boerderij mooi, zoals trekker rijden. Dat vond ik als klein kind al erg mooi. Ik heb nooit getwijfeld."

Boer zijn, ziet Grijsen als ondernemer zijn. Hij houdt er van om nieuwe dingen te proberen. Zo test hij al twee jaar nieuwe gewassen op een speciaal veld. "Je bent als boer baas over je eigen veld. Daar kun je heel veel uithalen. Welke richting ga je uit? Ga je groeien? Dat zijn allemaal zaken die je kunt beslissen."

Grijsen verhuisde 25 jaar geleden naar Flevoland. Een stap waar hij nooit spijt van heeft gehad. "Hier voel ik mij thuis. De stad vind ik benauwend. Hier heb ik de ruimte. Hier kan ik echt ademhalen."

In de andere afleveringen van dit drieluik is een portret te zien van melkveehouders Diana de Graaf en Carla Dekker uit Zeewolde.

Dit is nieuws van de Lokale Omroep van Zeewolde, gemaakt door Maarten Groeneweg. Omroep Flevoland en de Lokale Omroep van Zeewolde werken dit jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen. Heb je een tip, mail dan naar maarten.groeneweg@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel