Lege perrons door staking, ook treinverkeer vanuit Almere ontregeld

FLEVOLAND • Wo 24 augustus 2022 | 6:50 • Woensdag 24 augustus 2022 | 6:50

Door een staking rijden er de hele dag geen treinen van en naar de stations Lelystad Centrum en Dronten. Deze stations vallen onder de regio Noord, de eerste regio waar het NS-personeel het werk heeft neergelegd om een betere cao af te dwingen.

Door de staking vallen er ook diensten uit tussen Almere en Amsterdam/Hoofddorp. Toch rijden er vanaf alle Almeerse stations treinen richting Amsterdam. Volgens reizigersorganisatie Rover zijn er ook treinen uitgevallen tussen Almere en Utrecht.

Reizigers reageerden gelaten op de treinstaking:

Volgens de NS rijden er door de staking de hele dag geen NS-treinen in Friesland, Groningen, Drenthe en delen van Overijssel en Flevoland. Het spoorbedrijf adviseert reizigers alternatief vervoer te kiezen of hun reis uit te stellen. Er wordt geen alternatief busvervoer ingezet. De NS zegt dat ook in andere delen van het land problemen kunnen ontstaan met de dienstregeling.

Station Lelystad Centrum

NS-personeel in Lelystad

Vakbond VVMC steunt het personeel

NS-medewerkers zitten bijeen

De volgende stakingsdag is vrijdag. Dan zal het NS-personeel in het westen van het land het werk neerleggen. Op maandag 29 augustus wordt ook Flevoland weer getroffen, maar dan in Almere. Dan staakt de regio Noordwest. FNV-voorzitter Tuur Elzinga vraagt reizigers solidair te zijn met de stakers. "Natuurlijk is het vervelend dat reizigers worden getroffen. Maar de strijd van het NS-personeel staat voor een strijd tegen een koopkrachtcrisis die ons allemaal keihard raakt", aldus de vakbondsman. 

Het is stil in het station om 07:00 uur:

Lege perrons in Lelystad rond 06:00 uur:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel