Fracties: wanneer wordt azc eindelijk heropend?

ZEEWOLDE • Wo 31 augustus 2022 | 23:01 • Woensdag 31 augustus 2022 | 23:01

Wanneer gaat het asielzoekerscentrum in Zeewolde weer open? Vier fracties in de gemeenteraad stellen die vraag aan het college van burgemeester en wethouders. Ze vinden dat de gemeente een actievere rol moet aannemen ten aanzien van de landelijke vluchtelingencrisis.

De gemeente Zeewolde liet eind juli weten dat het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers opnieuw zeshonderd asielzoekers wil opvangen in het voormalige azc aan de Bosruiterweg. De gemeente zei toen in principe welwillend tegenover een heropening tot eind 2025 te staan.

De fracties van Actief Zeewolde, ChristenUnie, CDA en D66 hebben nu schriftelijke vragen over de voortgang gesteld aan het college van b en w. Ze willen weten wanneer het azc weer in gebruik genomen kan worden en in hoeverre de vergunningsprocedures versneld kunnen worden, als dat nodig mocht zijn.

Andere opvanglocaties
De fracties zijn daarnaast ook benieuwd of het pand aan de Kringloop en de huisjes op bungalowpark RCN, waar nu enkel Oekraïners worden opgevangen, beschikbaar kunnen worden gesteld. Ook willen ze graag weten of er gekeken wordt naar andere opvanglocaties en of de gemeente daarover in gesprek is met de provincie, dan wel de Veiligheidsregio.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel