Bezoekersaantallen Floriade blijven tegenvallen; organisatie houdt hoop

ALMERE • Vr 2 september 2022 | 20:08 • Vrijdag 2 september 2022 | 20:08

De bezoekersaantallen van de Floriade blijven tegenvallen. De teller stond aan het eind van de maand augustus op 473.768 mensen. Dat heeft de organisatie achter de wereldtuinbouwtentoonstelling vrijdagmiddag bekendgemaakt. De Floriade is nog ongeveer een maand geopend, na 9 oktober is het evenement afgelopen.

Oorspronkelijk werd gerekend op meer dan 2,1 miljoen betalende bezoekers. Eind juni maakten de gemeente en Floriade al bekend dat dit aantal bij lange na niet gehaald zal worden. Dit met een extra verlies van ongeveer 40 miljoen euro voor de gemeente tot gevolg. Uiteindelijk werd ingezet op zo'n 600.000 tot 680.000 bezoekers

'Nog steeds haalbaar'
De Floriade zegt het getal van 680.000 nog steeds haalbaar te achten. "Dit baseren we mede op de verschillende uitstaande activiteiten. Zo draait niet alleen de marketingmachine op volle toeren (door acties bij onze partners als AH, ANWB en de NS), maar hebben we ook de programmering van de zomerconcerten gewijzigd. Daarnaast zijn er kortingsacties op diverse online kanalen."

Deze kortingsacties zorgen er wel voor dat de opbrengst per bezoeker omlaag gaat. Een ticket zonder korting kost 29 euro, in de aanbieding betaal je ongeveer 15 euro.

De Floriade zegt de komende weken nog volop reclame te maken voor het evenement. "Door deze intensieve reclamecampagne in september, gaan wij ervan uit dat veel mensen nog gebruik zullen maken van de laatste maand van Floriade om de Expo te bezoeken."

Tegen beter weten in?
Als de Floriade het getal van 680.000 daadwerkelijk nog wil halen moeten er de resterende 39 dagen gemiddeld 5288 bezoekers per dag naar binnen gaan. Het gemiddeld aantal bezoekers tot nu toe ligt daar ver onder. 473.768 bezoekers verspreid over de 139 dagen sinds de opening van het evenement levert een gemiddelde van 3408 bezoekers per dag op.

Bij een presentatie aan de gemeenteraad werd eind juni bovendien een grafiek getoond van het verwachte bezoekersverloop. Tijdens de laatste maanden van het evenement is geen piek zichtbaar, maar juist een dalende lijn ten opzichte van de zomermaanden.

Verwachting van eind juni

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel