Zware mishandeling gebeurde na beschieting boa met gelblaster

ALMERE • Wo 14 september 2022 | 13:59 • Woensdag 14 september 2022 | 13:59

Voorafgaand aan een zware mishandeling, afgelopen zaterdag in de Zadelmakerstraat in Almere, werd een boa van de gemeente beschoten met een zogenoemde gelblaster. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Nadat de boa beschoten was, werd de schutter door omstanders aangesproken op zijn daad en ontstond er een schermutseling tussen enkele jongeren en mensen op een terras. Daarbij raakte een van de betrokkenen gewond aan een arm. In totaal heeft de politie inmiddels drie verdachten voor de mishandeling aangehouden. Het gaat om drie jongens van 17 uit Almere. Onder hen is ook de jongen die de boa beschoten heeft.

Volgens de politie was de boa in functie en gekleed in uniform. Het is nog onduidelijk of de jongen hem met opzet of per ongeluk heeft beschoten. Zowel de boa als het slachtoffer van de mishandeling hebben aangifte gedaan. De drie verdachten zijn inmiddels weer vrij. Ze zullen zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Gelblaster populair dankzij TikTok
Gelblasters zijn automatische speelgoedgeweren waarmee gelballetjes kunnen worden afgeschoten. Op het populaire videokanaal TikTok zijn zogenoemde 'gel blaster challenges' een hit.

Het is daarbij de bedoeling dat de deelnemers met zo'n wapen willekeurige voorbijgangers nat schieten, dit filmen en op TikTok zetten. Regelmatig lopen dit soort 'spelletjes' uit de hand, want de gelbolletjes worden met zo'n snelheid afgevuurd dat dit best pijn kan doen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel