Statenleden: geen aanmeldcentrum voor asielzoekers in Flevoland

FLEVOLAND • Wo 14 september 2022 | 22:51 • Woensdag 14 september 2022 | 22:51

Er moet geen aanmeldcentrum voor vluchtelingen in Flevoland komen. Een nipte meerderheid van Provinciale Staten heeft daarover woensdagavond een motie van de PVV aangenomen. Het Rijk en het COA willen graag zo'n aanmeldcentrum in Bant vestigen, maar de meeste Statenleden zijn daar op tegen. Ook een andere locatie in Flevoland is voor hen dus geen optie.

In de motie schrijft de PVV dat het niet in het belang is van de inwoners van Flevoland als een aanmeldcentrum voor asielzoekers in de provincie is gevestigd. Statenlid Chris Jansen van de PVV: "Uiteindelijk kunnen gemeenten daar zelf een afweging over maken, maar als Staten zijn we heel duidelijk. En dat gaan we ook doorgeven aan het Rijk."

De motie van de PVV heeft overigens geen invloed op de definitieve besluitvorming over de eventuele komst van een aanmeldcentrum in Bant, want het zijn niet de Provinciale Staten die bepalen of het er wel of niet komt.

'Belangrijk signaal'
Jansen zegt wel een signaal te willen afgeven, ook richting de politiek in Den Haag: "Ik denk dat we een heel belangrijk signaal afgeven, ook aan de andere volksvertegenwoordigers in Flevoland maar ook aan onze inwoners. Ik denk dat het heel goed is dat we die duidelijkheid hebben. Wij willen als Provinciale Staten van Flevoland geen aanmeldcentrum."

De gemeenteraad van Noordoostpolder (waar Bant in ligt) en omwonenden spraken zich eerder ook al uit tegen de komst van een aanmeldcentrum.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel