Staatsbosbeheer hoeft grote grazers definitief niet bij te voeren

FLEVOLAND • Di 20 september 2022 | 13:44 • Dinsdag 20 september 2022 | 13:44

Staatsbosbeheer is definitief niet verplicht om de grote grazers in de Oostvaardersplassen bij te voeren. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bepaald.

De zaak was aangespannen door de Stichting Aanpak Misstanden Natuurbeheer. Die eiste in 2019 al dat Staatsbosbeheer de grote grazers moest bijvoeren in bijvoorbeeld strenge winters. De stichting eiste dat het ministerie van Landbouw Staatsbosbeheer daartoe zou dwingen. Het ministerie weigerde dat en kreeg daarin eerder al gelijk van de rechter.

Het CBb heeft nu bepaald dat grote grazers niet onder de regels vallen die gelden voor huisdieren, vee en proefdieren. Grote grazers leven in het wild en bepalen zelf waar ze gaan en staan, zegt het college. Ook de claim van de stichting dat de grote grazers worden mishandeld door ze niet bij te voeren, wees het college af. Tegen de uitspraak is geen beroep mogelijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel