Twee lokale partijen in raad Lelystad gaan samen

LELYSTAD • Vr 23 september 2022 | 16:41 • Vrijdag 23 september 2022 | 16:41

Gemeente Belangen Lelystad en Leefbaar Lelystad gaan als één fractie verder in de raad. Dat heeft fractievoorzitter Koen Dreesman van Gemeente Belangen bekendgemaakt. Over de reden van het samengaan wil hij nog niets zeggen.

De partijen gaan verder onder de naam Leefbaar Lelystad. Jack Schoone had na zijn wethouderschap net weer de taak van fractievoorzitter bij Leefbaar op zich genomen. Ook in de nieuwe samenstelling wordt hij de fractievoorzitter. Gemeente Belangen had één zetel in de raad, Leefbaar had er drie.

Leefbaar Lelystad steunde het nieuwe raadsakkoord dat deze zomer na de verkiezingen tot stand kwam niet. Gemeente Belangen Lelystad steunde het wel. Dreesman wil nog niet zeggen hoe ze hier in de toekomst mee omgaan: "Dinsdag gaan we alles uitleggen en toelichten."

In opspraak
Koen Dreesman raakte in augustus in opspraak door berichten die hij op Facebook plaatste onder andere over boerka's en vluchtelingen. De berichten werden door veel mensen als zeer discriminerend ervaren. Bureau Gelijke Behandeling noemde het kwetsend en zeer zorgelijk.

Dreesman bood zijn excuses aan en zei dat het satirisch was bedoeld. Er werd desondanks wel aangifte tegen hem gedaan, maar het Openbaar Ministerie zag niet voldoende reden om tot strafrechtelijke vervolging over te gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel