ChristenUnie-SGP: aanleg pumptrackbaan duurt te lang

EMMELOORD • Ma 26 september 2022 | 10:32 • Maandag 26 september 2022 | 10:32

De ChristenUnie-SGP in Noordoostpolder wil graag weten waarom het zo lang duurt voordat er een pumptrackbaan in Emmeloord wordt aangelegd. Het plan voor de baan kreeg afgelopen juli groen licht. Het ChristenUnie-SGP raadslid Anjo Simonse stelt maandagavond, samen met D66, vragen hierover tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Een pumptrackbaan is een circuit van asfalt met bulten en kombochten voor fiets- en skatesporten. "Het lijkt of de pumptrackbaan op de lange baan geschoven wordt. De ambitie van het college is om ruimte te maken. Nou maak ruimte hiervoor. Maak het niet te ingewikkeld", vertelt het raadslid.

Simonse denkt dat het college de pumptrackbaan verbindt aan de aanleg van meer plaatsen waar je kunt bewegen. Dat zorgt volgens hem voor vertraging. "Er is in juli ook een motie aangenomen van het CDA om meer plekken te realiseren waar mensen in de openbare ruimte kunnen bewegen. In de reactie van het college zien we dat het allemaal aan elkaar gekoppeld wordt. Met name het doorschuiven naar de perspectiefnota 2024-2027, dan zijn we al een paar jaar verder. Maar als je dit wil, kan je het eigenlijk in een paar maanden aanleggen", besluit Simonse.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel