Ontvoerder van 13-jarige Marley was haar vader: 'Heb het uit liefde gedaan'

LELYSTAD • Di 27 september 2022 | 17:15 • Dinsdag 27 september 2022 | 17:15

De 35-jarige man die verdacht wordt van de ontvoering van de 13-jarige Marley uit Lelystad is de vader van het kind. Dat bleek dinsdag in de rechtbank in Lelystad. Voor de vermissing van de tiener in juni is toen een AMBER Alert verstuurd. Het kind werd een groot deel van de dag vermist.

De vader van Marley zei tegen de rechtbank dat hij het kind uit liefde had meegenomen en geen slechte bedoelingen had. "Ik heb het uit liefde gedaan, uit gemis gedaan." Hij heeft spijt betuigd voor hoe het is gegaan. Volgens de advocaat heeft de man uit onmacht het kind meegenomen. Op deze manier kon hij toch nog een paar uur met zijn kind zijn. ''Gedaan uit wanhoop", aldus de advocaat. Hij vroeg de rechtbank dan ook om zijn cliënt vrij te laten.

Mobiel weggooien
Het Openbaar Ministerie voelt er niks voor om de man in afwachting van de inhoudelijke behandeling al vrij te laten. De verdachte is al eerder veroordeeld tot vier maanden celstraf voor het aan het wettig gezag onttrekken van zijn dochter. Ook toen ging er een AMBER Alert uit voor het meisje. De officier van justitie denkt dat de man opnieuw de fout in kan gaan. In de rechtbank las de officier een stuk voor uit de verklaring van Marley over hoe de verdachte te werk ging. Daar vertelt Marley dat de mobiele telefoon weggegooid moest worden zodat ze niet gevonden konden worden. Ook vraagt de vader aan zijn dochter om andere kleren aan te doen omdat men weet wat Marley aan had.

De rechtbank is het eens met het Openbaar Ministerie om de verdachte voorlopig vast te houden. De volgende zitting is in december.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel