Tijdelijke vaccinatieplek voor mindervaliden

ZEEWOLDE • Do 29 september 2022 | 15:42 • Donderdag 29 september 2022 | 15:42

Mindervalide Zeewoldenaren kunnen vanaf 5 oktober de herhaalprik tegen corona tijdelijk halen in het Medisch Centrum Waterland aan de Horsterweg. De GGD Flevoland wil zo voorkomen dat mindervaliden ver moeten reizen voor de prik. Ze zouden anders naar de vaccinatielocaties in Emmeloord, Lelystad en Almere moeten reizen.

De vaccinatie is al sinds 13 september beschikbaar. De eerste groep die is ingeënt, zijn mensen met een hoger risico om ernstig ziek te worden en zorgmedewerkers met patiënten- of cliëntencontact . Inmiddels kan iedereen die is geboren in of voor 1951 een afspraak maken via planjeprik.nl. Een afspraak maken is verplicht. Uiteindelijk komt iedereen van 12 jaar of ouder aan de beurt, zolang de vorige coronaprik of coronabesmetting minimaal drie maanden geleden is.

Thuiswonende 60-plussers die niet zelf naar een vaccinatielocatie kunnen gaan, kunnen door hun huisarts worden aangemeld bij de GGD. Ze worden dan thuis gevaccineerd. Voor bewoners van zorginstellingen wordt de vaccinatie aangeboden in de instelling zelf.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel